Biotics Optimal Efas 120 caps Expand

Biotics Optimal Efas 120 caps

ENERGETICA NATURA BENELUX

2215408

New

2215408 Biotics Optimal Efas 120 caps Capsules met omega-3, 6 & 9 vetzuren in optimaal evenwicht Biotics Merknamen Home Root ENERGETICA NATURA BENELUX Zwitserse Apotheek - Uw Belgische Internet Apotheek 42.42 biotics

More details

42,84€

tax incl.

Biotics Optimal Efas 120 caps

.

Capsules met omega-3, 6 & 9 vetzuren in optimaal evenwicht

 Adviesdosering:

2 x 2 capsules per dag

 Samenstelling:

  • Lijnzaadolie (n-3, n-6, n-9*) 57% ALA, 19% OA*
  • Visolie (n-3) 18% EPA, 12% DHA
  • Borage olie (n-6, n-9*) 22% GLA, 17% OA*

*Oliezuur uit lijnzaad- en borageolie

 4 capsules bevatten:
Alfa-linoleenzuur (ALA) 560 mg
Eicosapentaeenzuur (EPA) 318 mg
Docosahexaeenzuur (DHA) 210 mg
Gamma-linoleenzuur (GLA) 224 mg
Oleïnezuur (OLA) 408 mg
Verhoudingen: EPA+DHA/GLA = 2,3

 Overige Ingredienten

Gemengde tocoferolen, ascorbyl palmitaat, rozemarijnextract, glycerine en water

 Vrij van:

Gluten, gist, lactose, soja, suiker, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

 Relatieve contra-indicatie:

Bij gebruik van anti coagulantia een deskundige raadplegen.

 Bijwerkingen:

Geen bijwerkingen bekend bij aangegeven dosering.

 Interacties:

Vetzuren zijn veilig tot hoge doseringen en interacties met medicijnen zijn zeer zeldzaam. Heel hoge doseringen van omega-3 vetzuren kunnen een klinisch significant anticoagulatie effect hebben en moeten dus bij patiënten, die anticoagulantia gebruiken, voorzichtig worden ingezet.

 Werking:

Een gedetailleerd begrip van het metabolisme van vetzuren is belangrijk voor een effectieve behandeling van veel klinische aandoeningen zoals depressiviteit, hart- en vaatziekten, hypertensie, diabetes, andere inflammatoire en autoimmuun aandoeningen en veel spier- en gewrichtsaandoeningen. Met inzicht in de precursors en modulators van het vetzuren, prostaglandines en leukotrienen metabolisme, kan het ontstaan van de verschillende bioactieve stoffen gemoduleerd worden om het gewenste klinische effect te bereiken. Vooral in de laatste eeuwen is de samenstelling van de voeding wat betreft de inname aanzienlijk veranderd en ongunstiger geworden. In het algemeen zal het van belang zijn een gebalanceerde combinatie van vetzuren binnen te krijgen. Allereerst zullen vetzuurdeficiënties vaak in combinatie optreden. Ten tweede, competeren de verschillende vetzuren om posities in de celmembranen. Een overmaat van een bepaald vetzuur zal de anderen verdringen. Suppletie met EPA en DHA verlaagt de beschikbaarheid van DGLA en daarmee dus de productie van PGE-1 en 15-HETrE. Dus GLA moet ingenomen worden met EPA en DHA. Aan de andere kant geeft GLA een reductie van EPA en een toename van AA en metabolieten. Dus het verdient aanbeveling de omega 3,6 en 9 vetzuren in combinatie in te nemen en daarbij bovendien te zoeken naar een optimale verhouding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat suppletie met combinaties van ALA, EPA, DHA, GLA, OA met name bij neuropsychiatrische aandoeningen aangevuld met AA, klinisch significante gezondheidsvoordelen heeft.

 Synergisme / In combinatie met:

In geval van ontstekingen samen gebruiken met Kappa Rest, Bio-D-Mulsion en Intenzyme Forte. Deze combinatie van 4 preparaten bestaat onder de naam Flamex Pack.

Delivery form Capsules
Brands Biotics
  • Fagg

Manufacturers

PayPal